Att kunna sitta ute i solen och njuta av god mat är en så härlig känsla. Att dessutom veta att det man äter är bra för kroppen och även ger dig energi och näring är också det en bra känsla.

Att jag älskar lax vet nog många redan vid det här laget och här kommer en enkel sommarrätt som passar både som lunch eller middag eller varför inte i en liten matlåda att ta med till stranden i sommar..?

LAX MED FÄRSKPOTATIS & KALL ÖRTSÅS
120 g ugnsgrillad lax (funkar lika bra med varmrökt lax eller kallrökt lax såklart)
120 g kokt färskpotatis
150 g blandad grönsallad med gurka, tomat, rödlök..
70 g kall örtsås (se recept nedan)
citron, salt & peppar

KALL ÖRTSÅS (obs! 4 portioner)
220g kvarg naturell 0,2%
4 tsk majonnäs
0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
2 msk färsk pressad citronsaft
salt & peppar (+ ev. en pressad vitlöksklyfta för den som så önskar)
Mixa allt och servera kallt!

TIPS! Blanda örtsåsen med tärnad potatis så har du en god och somrig potatissallad!

450 kcal. Protein 35g. Kolhydrater 25g. Fett 21,5g.

Många tror att man inte kan äta gott om man vill behålla vikten alternativt gå ner i vikt. Men de tråkiga dieternas tid samt bantningskurer av alla de slag är slut för längesen..

Har du koll på ditt dagliga kaloriintag egentligen? Vi är alla olika: ålder, längd, nuvarande vikt och aktivitetsnivå är olika faktorer som spelar roll för just ditt kaloriintag. Så att välja samma diet som någon annan som lyckats så bra, är egentligen en ganska dum idé..

Så länge du ligger på ditt dagliga kaloribehov så kommer du behålla din nuvarande vikt. Vill du gå ner i vikt så ska du äta färre kalorier än du gör av med..

Vill du ha hjälp med ett kostschema samt uträkning av ditt dagliga kaloriintag baserat på vilket mål du vill uppnå? Mejla till info@ishapeme.se och berätta vad just du vill ha hjälp med..

Ha en härlig dag i solskenet!

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer