Som ett alternativ till grötfrukost kan ni testa att göra denna goda lilla paj.
Perfekt till söndagens frukost eller brunch..
eller halvera portionen så har du det perfekta mellanmålet.
BLÅBÄRSPAJ MED VANILJKRÄM (1 portion)
1 dl havregryn
1 dl keso (mini eller protein) alt. kvarg naturell 0,2%
1 dl frysta blåbär
1 ägg
0,5 krm malen kanel
0,5 tsk rapsolja el. kokosolja
0,5 skopa casein ”creamy vanilla”
0,5 dl vatten
Blanda havregryn, keso/kvarg, kanel och ägg. Smörj en form med olja. Strö ut blåbär i botten.
Bred ut havregrynsmassan på toppen och grädda i ugn ca 15 minuter i 200 grader.
Servera med en klick vaniljkräm gjord på vispad casein och vatten.
Mmmmm…
390 kcal. Protein 34g. Kolhydrater 28g. Fett 13g.
Önskar alla en riktigt skön söndag!