KALLJÄSTA FRALLOR MED MOROT, PUMPAFRÖN & TRANBÄR
KALLJÄSTA FRALLOR MED MOROT, PUMPAFRÖN & TRANBÄR
Att baka kalljästa frallor är betydligt enklare än vad man kan tro..
Vem gillar inte nybakat på morgonen till frukost eller till en sen söndagsbrunch..? Och varför då inte prova detta receptet på dessa lättbakade och hälsosamma frukostfrallorna..?
Du blandar bara ihop alla ingredienserna, täcker degen med plast och låter den jäsa i kylen tills nästa morgon. Du behöver inte ens knåda degen dagen efter utan bara stjälpa upp, dela degen i 16 bitar och lägga på två plåtar och grädda i ugn ca.12-15 minuter..
Alltså så, så enkelt och så, så gott.. Detta receptet måste du spara och prova!
Varför inte prova redan till helgen..?
Du kan dessutom enkelt variera dem efter vad du har hemma. Byt t.ex ut fil mot yoghurt eller mjölk eller gör dem lite mer proteinrika och ta kvarg, kesella eller keso istället.? I det här receptet har jag valt morot men du kan lika gärna välja zucchini eller rödbeta. Har du inte pumpafrön så kan du välja solroskärnor eller linfrön och vanliga russin istället för tranbär. Kolla i skafferiet vad du har hemma..
Du kan dessutom frysa in de kalljästa frallorna både som färdiggräddade eller som ogräddade och sedan ta upp dem kvällen innan de ska bakas.
Gott & enkelt – Här kommer receptet..
RECEPT (16 st)
KALLJÄSTA FRALLOR
½ pkt torrjäst (motsvarar 7g)
2 dl vetemjöl med fullkorn
8 dl vetemjöl
4 dl havregryn
2 tsk salt
3 dl filmjölk
5 dl kallt vatten
1 dl pumpakärnor
1 dl torkade tranbär
1 dl grovt riven morot
Gör så här på kvällen:
- Blanda ihop mjöl, havregryn, torrjäst och salt först.
- Tillsätt pumpakärnor, tranbär och morot och blanda ihop med de torra ingredienserna.
- Häll till sist ner filmjölk och vatten och knåda ihop alltsammans till en smidig deg.
- Täck den färdiga degen med plastfolie och ställ in i kylen för att jäsa under natten, i minst 8 timmar.
Gör så här på morgonen:
- Värm ugnen till 250 grader.
- Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den först i 4 delar och dela därefter dessa i ytterligare 4 delar. (Obs! degen ska inte knådas.)
- Placera åtta frallor på vardera plåt och grädda en plåt åt gången i mitten i varm ugn i 12-15 minuter.
- Servera frallorna rykande varma med ditt favorit pålägg.
Innehåll/fralla: 210 kcal. 6g protein. 36,5g kolhydrater. 3,5g fett.
Här är 3 av mina favoritpålägg..
- Färskost / cream cheese, ruccola, keso, avokado, finhackad tomat och balsam vinäger.. – Mmmm mums, denna är riktigt mättande och så god!
- Färskost, ost, aprikosmarmelad med bitar.. – Funkar alltid!
- Färskost, tapenade, ruccola, skivad tomat och en klick keso.. – Enkel och smakrik!
Hur äter du helst din frukostfralla..? Vilket är ditt favoritpålägg..?
Dela gärna med dig i kommentarerna..
Har du frågor eller funderingar, hör av dig till mig på info@ishapeme.se
Mimmi
Lic. Personlig Tränare / Cert. Kostrådgivare
Today is my tomorrow. It´s up to me to shape it. To take control and seize every opportunity. The power is in the choices I make each day. I eat well. I live well. I shape me…
FLER GODA BRÖDRECEPT
CRANKS BRÖD – GODA & FIBERRIKA GRAHAMSBULLAR
LÄTTBAKAT FRUKT- & FRÖBRÖD
FLER HÄLSOSAMMA TIPS
På instagram @ishapeme hittar du massor av inspiration till dina SHAPE UP måltider!
NYHET!
Nu kan du använda ditt friskvårdsbidrag från Epassi vid köp av alla programmen i webbshopen!