CRANKS BRÖD

– GODA OCH FIBERRIKA GRAHAMSBULLAR

 

Dessa goda och fiberrika grahamsbullar grundar sig på ett recept från ett matbröd kallat CRANKS BRÖD. Cranks var en legendarisk salladsbar som öppnade i London 1961 och som kanske var den första i sitt slag med inriktning på vegetariska gröna rätter och hälsosam mat. Cranks bröd, som dessa grahamsbullarna kallas för, var ett av de berömda matbröden som serverades på buffén.

Cranks finns kvar som varumärke än idag och säljer goda vegetariska sallader, fräscha mackor och matbröd.

 

Förutom att dessa grahamsbullarna är både goda och fiberrika så är de dessutom enkla och lättbakade..

Så spara receptet och prova!

Servera till frukost, mellanmål eller som gott tillbehör till sallad, soppa eller en mustig gryta.

 

I den här varianten så har grundreceptet kompletterats med extra fibrer i form av linfrön, pumpakärnor och solroskärnor samt torkade tranbär. Receptet ger 10 st fiberrika grahamsbullar, innehållande 205 kcal/bulle.

Varje bulle innehåller 6,5g protein, 30g kolhydrater och 5g fett.

 

 

CRANKS BRÖD 

GRUNDRECEPT

3,5 dl ljummet vatten

25 g jäst (eller 1/2 påse torrjäst ca. 7g)

1 tsk råsocker, farinsocker eller socker

1 tsk salt eller havssalt

5 dl grahamsmjöl

2,5 dl vetemjöl

 

CRANKS BRÖD MED TRANBÄR & FRÖN

1 sats CRANKS BRÖD grundrecept

0,5 dl hela linfrön

0,5 dl solroskärnor

0,5 dl pumpakärnor

50 g torkade tranbär

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Smula jäst i en bunke. Tillsätt vatten, salt och socker. Rör om tills jästen har löst sig. (Om du använder torrjäst så blandar du den direkt i mjölblandningen istället).
  2. Blanda ihop grahamsmjöl, vetemjöl, linfrön, pumpakärnor, solroskärnor och torkade tranbär (+ ev. torrjäst) och häll därefter ner mjölblandningen i vätskan. Arbeta ihop degen tills den är smidig, använd gärna bakmaskin. (OBS! Degen ska vara lite kladdig).
  3. Forma degen till en rulle och dela den i 10 lika stora bitar. Placera bullarna på en smord plåt, alternativt på bakplåtspapper. Platta till bullarna lite lätt och toppa med lite vetemjöl.
  4. Låt bullarna jäsa under duk i 30 – 40 minuter.
  5. Grädda bullarna i 200 grader i ca. 20 minuter.
  6. Servera nybakade eller frys in..

 


 

TIPS!

Gör dina egna BAKE-OFF bullar.

Frys in grahamsbullarna när de är färdigjästa och ta fram när du vill ha nybakat till frukost. Låt bröden tina innan du gräddar dem.

MM mm mm, detta är så gott med nybakat bröd när man vill..

 


 

Grahamsbullen på bilden serveras med ruccola, gouda ost och rödbetsgroddar.

Himmelskt gott, fiberrikt och nyttigt. Vad mer kan man begära..!

 

 

Mimmi
Lic. Personlig Tränare / Cert. Kostrådgivare


Today is my tomorrow. It´s up to me to shape it. To take control and seize every opportunity. The power is in the choices I make each day. I eat well. I live well. I shape me…


 

Här hittar du fler goda vegetariska recept från CRANKS..!

 

GARLIC MUSHROOM & BRIE FRENCH TOAST

CAESAR SALLAD

MACARONI CHEESE WITH VEGETABLES

 


 

Behöver du hjälp att komma igång med hälsosamma kostvanor?

 

Beställ SHAPE UP KOSTPLAN HÄR!

SHAPE UP KOSTPLAN är en lågkaloridiet för dig med målsättning att komma i bättre form och minska i vikt eller för dig som vill minska ditt sötsug och samtidigt motiveras och inspireras till att skapa hållbara hälsosamma kostvanor. Du får en enkel mall att följa där varje måltid är balanserad och näringsriktig med en bra fördelning av protein, kolhydrater, fett och fibrer.


 

LÄS MER

KALLJÄSTA FRALLOR MED MOROT, PUMPAFRÖN OCH TRANBÄR

4 TIPS FÖR MER MÄTTNADSKÄNSLA VID VIKTNEDGÅNG

MINA 5 BÄSTA KOSTRÅD

FÖRBÄTTRA DITT FIBERINTAG

FEM OM DAGEN

 

På instagram @ishapeme hittar du massor av inspiration till dina SHAPE UP måltider!

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer