STYRKETRÄNING KAN BIDRA TILL VIKTMINSKNING

 

5 SÄTT PÅ VILKA STYRKETRÄNING KAN BIDRA TILL VIKTMINSKNING

Styrketräning kan vara en mycket effektiv metod för att hjälpa den som vill gå ner i vikt.

 

1. ÖKAD FÖRBRÄNNING AV KALORIER

Styrketräning ökar din basala ämnesomsättning, vilket innebär att du förbränner fler kalorier även när du vilar. Eftersom muskler kräver mer energi än fett, så kan en ökad muskelmassa hjälpa dig att bränna fler kalorier under hela dagen.

 

2. BEVARANDE AV MUSKELMASSA

När du ligger på ett kaloriunderskott för att gå ner i vikt, så kan du förlora både fett och muskelmassa. Styrketräning kan då hjälpa dig att behålla din befintliga muskelmassa eller till och med öka den, vilket är viktigt eftersom muskler är mer metaboliskt aktiva än fett.

 

3. EFTERFÖRBRÄNNINGSEFFEKT

Efter ett tungt styrkepass fortsätter kroppen att förbränna extra kalorier i flera timmar efter träningen. Detta kallas ibland för efterförbränningseffekt (afterburn) och kan bidra till en ökad kaloriförbränning.

 

4. FÖRBÄTTRAD INSULINKÄNSLIGHET

Styrketräning kan förbättra kroppens förmåga att hantera insulin och reglera blodsockernivåerna. Detta kan hjälpa till att minska risken för insulinresistens och typ-2 diabetes, och det kan underlätta viktnedgång.

 

5. FÖRBÄTTRAD KROPPSSAMMANSÄTTNING

Även om styrketräning inte nödvändigtvis resulterar i en snabb viktnedgång på vågen så kan den förändra din kroppssammansättning genom att minska kroppsfett och öka muskelmassa. Detta kan göra att du ser slankare och mer tonad ut, även om din vikt inte minskar dramatiskt.

 

Det är viktigt att komma ihåg att enbart styrketräning inte är tillräckligt för att uppnå viktnedgång. En hälsosam kost och kaloribegränsning är också viktiga komponenter.

Många upplever de bästa resultaten uppnås vid en kombination av styrketräning och en balanserad kost.

 

Vad tycker du om styrketräning som träningsform..?

Har du provat..?

 

Mimmi
Lic. Personlig Tränare / Cert. Kostrådgivare


Today is my tomorrow. It´s up to me to shape it. To take control and seize every opportunity. The power is in the choices I make each day. I eat well. I live well. I shape me…


 

LÄS MER

TRÄNINGSPROGRAM FÖR GYM

SHAPE UP GYM
3-dagars träningsupplägg inklusive ett bonuspass med möjlighet att kombinera din träning mellan 3- 4 träningsdagar/vecka om så önskas.
Träningsprogrammet innehåller utvalda övningar för att ge resultat!

SHAPE UP BOOTY
3 olika träningspass sammansatta med några av de bästa övningarna med fokus på att bygga, forma och stärka upp ben och rumpa.

STYRKA & CARDIO
3 effektiva träningspass som tonar dina muskler samt förbättrar din styrka och kondition, samtidigt som de kickar igång din fettförbränning.

TRÄNINGSPROGRAM HEMMA

BODYTONING – EFFEKTIV TRÄNING HEMMA

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer