Viktminskning och SÖMN…

Viktminskning och sömn

VIKTMINSKNING OCH SÖMN


Viktminskning och sömn hänger ihop

 

Visste du att din sömn är lika viktig som din kost och din träning när det kommer till viktminskning och att prioritera din sömn är en viktig faktor för att lyckas med att gå ner i vikt..?

 

Här är 4 anledningar varför:

 

1. METABOLISM & ENERGIFÖRBRUKNING

Din sömn påverkar metabolismen och energiförbrukningen genom att under sömnprocessen bearbeta maten du ätit och omvandla den till energi. En brist på sömn kan påverka metabolismen och leda till en minskning av energiförbrukningen, vilket leder till minskad förmåga att bränna kalorier effektivt.

Detta kan resultera i viktuppgång eller svårigheter att hålla en hälsosamvikt.

 

2. HORMONREGLERING

Sömn påverkar produktionen av hormoner som stimulerar aptit och signalerar mättnad. Otillräcklig sömn kan leda till en obalans i dessa hormoner, vilket kan leda till ökad hunger och sug efter kaloririka livsmedel. Detta i sin tur kan leda till överätande och därmed bidra till viktökning.

 

3. MINSKAD FYSISK AKTIVITET

Trötthet och brist på energi på grund av dålig sömn kan minska motivation för fysisk aktivitet och träning. Detta kan leda till en minskad total energiförbrukning och därmed påverka viktminskningen. Genom att prioritera din sömn ger du din kropp chansen att återhämta sig och maximera dina träningsresultat.

 

4. STRESSHANTERING

Sömn är ett mirakelmedel för stresshantering. Din sömn hjälper kroppen att återhämta sig och bearbeta dagens händelser. När du är utvilad har du bättre förmåga att hantera stress, vilket minskar risken för stressätning och viktuppgång.

 

Sträva efter tillräcklig och regelbunden sömn. Sikta på att få 7-9 timmars sömn per natt för att stödja dina fysiska och mentala funktioner samt för att lyckas bättre med din viktminskning.


 

Personligen har jag väldigt lätt för att somna. När jag släcker lampan så tar det inte många sekunder förrän jag sover och oftast sover jag då gott heeeela natten låång..

 

Men det finns dock 2 saker som kan störa min sömn..

  1. Om jag dricker kaffe sent på eftermiddagen eller på kvällen.
  2. Om jag dricker vin (räcker med 1-2 glas så sover jag jätteoroligt)

 

Har du några triggers som du vet påverkar din sömn..?

 


 

Vill du veta mer om hur du kan komma i gång med hälsosamma vanor/viktminskning med hjälp av en enkel kostplan (inkl. mängder av kalorismarta recept) att följa och träningsprogram för antingen gym- eller hemmaträning..?

SHAPE UP KOST- & TRÄNINGSGUIDE är en komplett guide med tips och råd om hur du på egen hand kan påverka dina önskade resultat med hjälp av kost och träning.

Oavsett om du vill skapa nya hälsosamma vanor, gå ner eller upp i vikt, bygga muskler och få en starkare kropp eller få mer definierade muskler och minska i fettprocent så får du vägledning i den här guiden.

Läs mer om: SHAPE UP KOST- & TRÄNINGSGUIDE

Komplett kost- & träningsguide
Komplett kost- & träningsguide.

 

Har du frågor, hör av dig till mig på info@ishapeme.se

 

Mimmi
Lic. Personlig Tränare / Cert. Kostrådgivare


Today is my tomorrow. It´s up to me to shape it. To take control and seize every opportunity. The power is in the choices I make each day. I eat well. I live well. I shape me…


 

FLER HÄLSOSAMMA TIPS

9 TIPS FÖR ATT NÅ DITT VIKTMÅL

VIKTMINSKNING & ALKOHOL

POWERWALK & VIKTMINSKNING

28 DAGARS UTMANING – VIKTMINSKNING

4 TIPS FÖR MER MÄTTNADSKÄNSLA VID VIKTNEDGÅNG

MINA 5 BÄSTA KOSTRÅD

RÄKNA UT DITT DAGLIGA KALORIBEHOV

 

RECEPT

TONFISKSALLAD MED PESTO

LAXPYTT PÅ 5 INGREDIENSER

SALLAD MED PARMA FETA & MELON

 


NYHET!

Nu kan du använda ditt friskvårdsbidrag från Epassi vid köp av alla programmen i webbshopen! 

Läs mer här – Direktlänk till ISHAPEME – EPASSI

Betala med Epassi
Betala med Epassi.

 


 

På instagram @ishapeme hittar du massor av inspiration till dina SHAPE UP måltider!

Följ:
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer