5 FAKTORER SOM KAN PÅVERKA DIN VIKTMINSKNING


 

Det finns några faktorer som kan påverka resultaten utav din viktminskning.. Även om du upplever att du gör allting rätt med både kost och träning så kan det hända att dina önskade resultat uteblir och i vissa fall så kan det bero på någon utav nedanstående punkter. Är du medveten om någon av dessa faktorer så rekommenderas att börja med fokus på att eventuellt hantera och bearbeta grunden till dessa tillstånd om möjlighet finns.

Dessa 5 faktorer kan vara bra att känna till och eventuellt åtgärda för att förbättra dina resultat.

 

  1. ​Dålig sömn
  2. Stress 
  3. Oro och depression under längre perioder. 
  4. Vissa mediciner
  5. Sjukdom

 

I många fall så går flera av dessa faktorer hand i hand..

Dålig sömn kan leda till ökad stress och dåligt mående på samma sätt som stress, oro och depression kan leda till dålig sömn. Om du är medveten om något eller några av dessa symptom så är det viktigt att du söker hjälp för att hitta lösningar till din situation för att förbättra ditt mående.

Kom ihåg att tabletter/mediciner är inte alltid den bästa lösningen på ett problem utan se även över andra alternativ som tex. avslappning, meditation, yoga för stresshantering, styrketräning osv. Tala med en vän eller en psykolog. Hitta orsaken till ditt tillstånd och hantera, behandla och bearbeta grunden istället för att bara lösa det kortsiktigt och tillfälligt.

Om du tar medicin som påverkar din vikt så tala med din läkare om alternativa mediciner. Har du någon skada eller sjukdom som påverkar din vikt och ditt mående så anpassa dig efter de rekommendationer du får från din läkare men tala gärna om för din läkare hur du mår och våga fråga vilka alternativ som kan finnas för dig. Övervikt i sig kan också vara en bidragande orsak till dåligt mående, stress och depression, så det finns all anledning att komma tillrätta med de faktorer som påverkar just dig. Vid vissa sjukdomstillstånd är det viktigt att i första hand fokusera på bra och näringsrik mat istället för en eventuell viktminskning.

Underskatta inte effekten av träning som tex. styrketräning och promenader. Dessa kan i många fall påverka och förbättra din sömn, höja din stressnivå, minska depression och även i vissa fall bidra till att utesluta en del mediciner.

 

LÄS MER OM

DEN POSITIVA EFFEKTEN AV POWERWALK

STYRKETRÄNINGENS POSITIVA EFFEKTER

POWERWALK & VIKTMINSKNING

VIKTMINSKNING & SÖMN

 

Men kom dessutom ihåg att viktminskning tar tid.. Det krävs tålamod och kontinuitet med ett kaloriunderskott under en lång tid för minska i vikt och skapa nya vanor som håller långsiktigt.

Lär känna din kropp och lär dig förstå sambandet mellan de olika faktorerna som spelar roll för dig. Skynda långsamt, börja från grunden och anpassa dig efter dina förutsättningar för att bygga upp nya vanor som tar dig närmre ditt mål

 


.
.
Vill du lära dig mer om hur du kan räkna ut ditt dagliga kaloriintag, förbättra dina kostvanor och komma i gång med träning..?

I webbshopen hittar du

  • SHAPE UP KOST- & TRÄNINGSGUIDE – en komplett guide med allt du behöver för att komma i gång med nya hälsosamma vanor.

 

Komplett kost- & träningsguide

 

Nu kan du även göra ditt köp med ditt friskvårdsbidrag från Epassi eller Wellnet. Sök på ISHAPEME i din Epassi-app eller Wellnetportal.

Betala med Epassi

Betala med Epassi.

 

Wellnet

Betala ditt köp i din Wellnet-portal

 


 

Har du frågor, hör gärna av dig till mig på info@ishapeme.se

 

Mimmi
Lic. Personlig Tränare / Cert. Kostrådgivare


Today is my tomorrow. It´s up to me to shape it. To take control and seize every opportunity. The power is in the choices I make each day. I eat well. I live well. I shape me…


 

FLER HÄLSOSAMMA TIPS

9 TIPS FÖR ATT NÅ DITT VIKTMÅL

MINA 5 BÄSTA KOSTRÅD

RÄKNA UT DITT DAGLIGA KALORIBEHOV

FÖRBÄTTRA DITT FIBERINTAG

4 TIPS FÖR MER MÄTTNADSKÄNSLA VID VIKTNEDGÅNG

 

RECEPT

LAXPYTT PÅ 5 INGREDIENSER

SALLAD MED PARMA FETA & MELON

KALORISMART LUNCH MED 3 INGREDIENSER

PASTA MED ROSA LAXSÅS

 

LÄS MER HÄR OM HUR DU RÄKNAR UT DITT DAGLIGA KALORIINTAG

Räkna ut ditt dagliga kaloribehov

Räkna ut ditt dagliga kaloribehov.

 

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer