PLANERA DIN VECKA

Att ha en plan är den bästa grunden för att lyckas med din målsättning..

Med en plan så är du bättre rustad och förberedd med eventuella lösningar eller andra alternativ om dagen inte blir som du tänkt.

Bestäm en dag i veckan då du avsätter tid till din planeringsdag.
Gör en avstämning varje vecka och tänk igenom hur veckan som gått har fungerat och ge dig själv feedback.
Vad har fungerat bra under veckan och vad har fungerat mindre bra..?
Vilka hinder och motgångar har dykt upp?

Vad hade underlättat för dig för att lättare hantera dessa situationerna?

Att den planerade veckan inte blir som planerat är inget konstigt utan ”så är livet”. Det dyker nästan alltid upp oförutsedda händelser som gör att du behöver frångå din plan tillfälligt. Att alltid ha en plan B för olika situationer gör det lättare för dig att hantera dessa situationerna. Den bästa träning du kan få är när du hittar olika lösningar för att kunna fortsätta mot dit mål.

Kom ihåg att även om du behöver frångå helt från din plan vid olika tillfällen så är detta ingen katastrof eller anledning att ge upp. Ingen kan leva strikt efter en plan under en längre tid. Låt det bli som det blir – utan ångest och skuldkänslor. Fortsätt när du kan därefter och återgå till din plan med fokus på ditt önskade mål.

Viktigt är alltid att fokusera på det som du upplevt har fungerat bra och skapa en strategi för det som du vill göra bättre. Våga testa dig fram tills du hittar det som fungerar bäst i din vardag..

När du kommer till att planera maten så underlättar det att göra en veckomatsedel.
Planera dina måltider utifrån hur din kalender ser ut för den kommande veckan.
Har du lunchmöten? Kvällsaktiviteter? Eller aktiviteter med barnen?
Träning på morgonen/kvällen? Jobbar du natt? Är du bortbjuden? osv..

Vissa dagar kanske det är bra att ha färdiga måltider att ta fram när tiden inte räcker till och vissa dagar finns kanske mer tid för att fixa och lägga tid på matlagningen hemma…

Genom att planera veckans måltider så ger du dig själv tid att investera i att vara förberedd och du ger dig själv en chans att lyckas.

Förberedda matlådor är perfekt att ta med till jobb och enkelt att ta fram när du kommer hem trött och kanske hungrig från jobbet.

Undvik att handla när du är hungrig och undvik att handla varje dag. Att handla när du är hungrig och att åka till affären varje dag ökar risken att falla för stundens ingivelser bland godsaker och därmed frångå ditt mål. Försök att storhandla en gång i veckan och eventuellt komplettera en gång om något saknas.

Att göra en plan varje vecka gör dig mer medveten om det som fungerar bra/mindre bra och underlättar för dig så att du lättare kan lyckas nå ditt mål..

Så börja med att fundera ut vilken dag och tid som du kan avsätta för din veckoplanering!

/ Mimmi

VILL DU VETA MER OM SHAPE UP KOSTPLAN.? LÄS HÄR!

TIPS PÅ KALORISMARTA RECEPT HITTAR DU HÄR!

PASTA- & TONFISKSALLAD MED HET TOMATSÅS

PASTA MED ROSA LAXSÅS

LAX MED FÄRSKPOTATIS & KALL ÖRTSÅS

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer