SEMESTER – VILA & ÅTERHÄMTNING

I natt kom vi hem efter några dagar i underbara skidorten St. Johann i Österrike. Semester för mig innebär en bra kombo av avkoppling, god mat & dryck och träning utan att det blir ett måste..

I vanliga fall när det gäller semester så föredrar jag att upptäcka nya resmål varje gång jag får möjlighet.. Se nya miljöer, upptäcka nya kulturer och nya kontinenter. Jag älskar att resa…

Men det finns faktiskt ett resmål som ligger mig varmt om hjärtat och detta trots att jag inte är någon större skidentusiast..

Känslan när man närmar sig bergen och den lilla byn St. Johann i Österrike är oslagbar. Här har vi tillbringat många sportlov sedan barnen var små. De första åren med barnen tillbringades i Kläppen, Sälen. Perfekt för små barn, skidskola mm.. men personligen tycker jag att Österrike har så mycket mer att erbjuda.. Charmiga miljöer, massor av mysiga restauranger och barer i backarna, perfekt för stopp när solen skiner och benen är trötta.. Den brokiga kombinationen av de fulaste detaljer som tex. broderade tavlor i massiva träramar, rutiga gardiner, taklampor som ser ut som nattmössor, fula statyer, serveringspersonal i lederhosen och klämkäck tyrolermusik eller gamla hits som skrålar ut i högtalarna på de olika ställena i backarna.. ingen skulle ens tänka tanken att inreda på detta sätt här hemma men här blir allting charmigt för det passar in i sin rätta miljö på något sätt..

När jag är på semester så ser jag det som återhämtning och vila. Jag gör det jag känner för helt enkelt. Vill jag träna så tränar jag men på en skidsemester så är ingen annan träning än skidåkning aktuellt för mig. Hela kroppen får sig ett rejält träningspass varje dag och muskler som legat i dvala vaknar till liv. Detta känns överallt vill jag lova. Den enda träning jag utför är stretchövningar för att mjuka upp före och efter åkning.. Sover gott gör man också, som en stock..

Att dessutom få tillbringa härliga dagar tillsammans med familjen och goda vänner är som balsam för själen. Massor av mys, skratt och underbara minnen som skapas..

Vad gäller maten så väljer jag alltid det som jag har lust med och jag brukar alltid kombinera med en liten sallad till förrätt. Gemischte sallat är en blandning av grönsallad och rårivna grönsaker med olika varianter av goda vinägrettdressingar – det är för övrigt härifrån jag fått inspiration till att alltid ha vinägrett till mina sallader.. Övrig mat, väljer jag vad jag känner för. Äter och njuter, äter mig lagom mätt, tar ett glas vin på kvällen och ja det blir ibland en eller två heisse schoko mit rom i backen (jag åker lite bättre då). Att släppa på en massa krav vad gäller mat är viktigt både för njutning och mentalt men det innebär inte att man behöver gå till överdrift och gå upp flera kilo på en semesterresa.

Väl hemma igen så återgår jag till min vanliga kosthållning och träning med nya krafter och inspiration.. Enkelt & okomplicerat!

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer