Håll dig till din plan för en lyckad viktminskning

 

För att lyckas nå ditt mål så är det viktigt att i största möjliga mån – Håll dig till din plan för en lyckad viktminskning.

Ibland blir inte dagen precis så som vi har tänkt oss..

Även om du har en färdig kostplan att följa så uppstår ibland situationer som gör att du frångår den tänkta planen. Kanske blir det en spontanfika på stan med vännerna eller så blev dagens väl förbereda matlåda kvar hemma i kylskåpet och lunchen ersätts av en något kaloririkare måltid på någon av stans restauranger.

Hur du tänker i dessa situationer ”när dagen inte blev som du ville”, har stor betydelse för hur du kommer att lyckas med din plan.

Ser du det som ett engångstillfälle och återgår till din tänkta plan eller tänker du att du har misslyckats med dagens målsättning så nu är allt ändå förstört och passar på att äta ännu mer? Tänker du ”jag börjar om imorgon” eller ”jag tar nya tag på måndag”?

Om du sätter orimliga krav på dig själv och alltid lever strikt efter din kostplan så ökar risken för att misslyckas med din viktminskning. Förr eller senare bryter du planen och då känner du dig misslyckad.

Är det så du vill känna när du väljer att äta något annat eller om du tar en spontanfika på stan?

 

Kom ihåg att det är stor skillnad på att vid ett enstaka tillfälle göra ett medvetet beslut att njuta av något du är sugen på, jämfört med att regelbundet äta en massa skräpmat.

 

Gå ner i vikt utan ångest genom att följa dessa enkla råd:

– Ät dig mätt på näringsrika råvaror.

– Träna och rör på dig regelbundet.

– Var närvarande när du äter (tex. att äta framför tv:n gör lätt att du överäter), gör medvetna val över vad du äter och när.

– Var medveten om de tillfällen då du väljer att ”unna dig” något och njut då utav detta utan skuldkänslor.

 

Allt är inte förstört bara för att du inte följer din plan till 100%, det tar bara lite längre tid ibland.

Återgå till din plan direkt igen och sträva mot ditt mål.

Allt går om man vill men det måste få ta sin tid!

 

Mimmi
Lic. Personlig Tränare / Cert. Kostrådgivare


Today is my tomorrow. It´s up to me to shape it. To take control and seize every opportunity. The power is in the choices I make each day. I eat well. I live well. I shape me…


 

LÄS MER

SHAPE UP KOSTPLAN

VARFÖR GÅR VI UPP I VIKT?

MINA 5 BÄSTA KOSTRÅD

9 TIPS FÖR ATT NÅ DITT MÅL

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer