Styrketräningens positiva effekter

 

Styrketräning har flera positiva effekter både för att stärka kroppen men även mentalt och för vårt allmänna välbefinnande.

Med styrketräning kan vi kan bygga, forma och omvandla våra kroppar och jag vet både av egen erfarenhet gällande mig själv samt på klienter, att styrketräning påverkar oss på ett positivt sätt.

Muskulaturen blir starkare och fettandelen i kroppen minskar. Kroppen blir mer definierad och huden och bindväv stramas åt vilket gör det till en utmärkt träningsform i kombination med viktminskning. Styrketräning är dessutom en träningsform som passar både yngre och äldre – män och kvinnor.

 

Att styrketräna innebär inte bara att träna sig till en estetiskt snygg kropp utan har även flera andra positiva effekter som har en viktig del av en sund och hälsosam livsstil.

Nedan följer några av de positiva effekter som kan uppstå vid styrketräning, men listan kan göras lång…

– Mer ork & energi i vardagen
– Förbättrad sömn
– Ökad livskvalitet
– Ökad muskelstyrka
– Minskad stressnivå
– Starkare skelett
– Minskad benskörhet
– Bättre kroppshållning
– Förbättrade blodfetter
– Lägre nivå av oro, ångest & depression
– Bättre blodcirkulation
– Viktminskning
– Effektivare fettförbränning & ökad ämnesomsättning
– Starkare ledband & ligament
– Bättre självkänsla
– Ökad sexlust
– Minskad risk för diabetes typ-2
– Piggare & gladare
– Bättre mag- och tarmfunktion
– Förebygger och minskar värk i axlar & nacke
osv….

 

Jag har sett klienter som börjat träna hos mig på gym som känt sig väldigt obekväma, dålig självkänsla, dålig hållning osv.. men som redan efter någon vecka kommer in på gymmet med stolt hållning, självsäker blick och med stort leende.

Det händer något när vi stärker upp oss själva inifrån. När vi tillåter oss att ta hand om oss själva. Även om man har långt kvar till sitt önskade mål så vet man att man kommer att nå dit om man fortsätter sin resa, steg för steg. Det är min fulla övertygelse..

 

Detta är en av alla tacksamma tillfällen som gör att jag älskar mitt jobb. När jag kan se glädjen och förvandlingen hos mina klienter..

 

Har du någon egen erfarenhet av hur styrketräning har påverkat dig på ett positivt sätt..? Dela gärna med dig i kommentaren!

 

Har du frågor & funderingar, kontakta mig gärna på info@ishapeme.se.

Mimmi
Lic. Personlig Tränare / Cert. Kostrådgivare


Today is my tomorrow. It´s up to me to shape it. To take control and seize every opportunity. The power is in the choices I make each day. I eat well. I live well. I shape me…


 

TRÄNINGSPROGRAM FÖR GYM

SHAPE UP GYM
3-dagars träningsupplägg inklusive ett bonuspass med möjlighet att kombinera din träning mellan 3- 4 träningsdagar/vecka om så önskas.
Träningsprogrammet innehåller utvalda övningar för att ge resultat!

SHAPE UP BOOTY
3 olika träningspass sammansatta med några av de bästa övningarna med fokus på att bygga, forma och stärka upp ben och rumpa.

STYRKA & CARDIO
3 effektiva träningspass som tonar dina muskler samt förbättrar din styrka och kondition, samtidigt som de kickar igång din fettförbränning.


 

LÄS MER

FIXA SNYGGA VÄLTRÄNADE ARMAR

FÖRBÄTTRA DINA TRÄNINGSRESULTAT


 

VILL DU HA HJÄLP ATT JUSTERA DIN KOST UTEFTER DET MÅL DU HAR..?
Ta hjälp av SHAPE UP KOSTRÅD.
Välj mellan KOSTRÅD BASIC eller KOSTRÅD 4 VECKOR. Läs mer HÄR..!

För dig som vill förbättra dina kostvanor på egen hand så finns SHAPE UP KOSTPLAN i webbshopen!

En enkel mall att följa för att skapa bra kostvanor som ger resultat!

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer