DEN POSITIVA EFFEKTEN AV EN POWERWALK

 

Underskatta inte den positiva effekten av en powerwalk..

Att promenera i ett raskt tempo är en bra och skonsam lågintensiv träningsform. Den lämpar sig för nästan alla och ger resultat i form av både kondition och fettförbränning men kan även upplevas som skönt avstressande och ge en förbättrad sömn.


 

FÖRDELARNA MED EN POWERWALK ÄR MÅNGA

– Det är skonsamt för knän och leder, speciellt för personer med en stor övervikt. Detta till skillnad mot löpning.

– Det kan utföras överallt och du behöver ingen utrustning mer än ett par bekväma träningsskor. Perfekt om du reser mycket i jobbet, är iväg på semesterresa och utan tillgång till gym.

– Det är avstressande. Det ger dessutom frisk luft, naturupplevelser eller möjlighet att utforska nya områden.

– Det hjälper till att bygga upp din kondition och är bra för både hjärta och hjärna.

 

KAN MAN FÅ RESULTAT I FORM AV VIKTMINSKNING AV ATT BARA GÅ..?

– Ja, absolut!

Den genomsnittliga kaloriförbrukningen av att gå en powerwalk i medeltempo i 60 minuter är 400 – 500 kcal.

Om du tänker att du går en runda på 30 minuter varje dag så har du ett extra minus av kalorier på 1400 – 1750 kcal varje vecka. Detta då förutsatt att du äter på samma sätt som du brukar i vanliga fall.

Ökar du rundan till 60 minuter varje dag så blir det hela minus 2800 – 3500 kcal i veckan. Inte så dåligt!

För att minska ett kilo kroppsfett så behöver du gå en 60 minuters powerwalk varje dag i 2 – 3 veckor eller alternativt en 30 minuters runda varje dag i 4 – 5 veckor, vilket då motsvarar ett minus på ca 7000 kcal i energiförbrukning och således – 1kg i viktminskning.

Om du dessutom lägger din kost på ett underskott med ca 500 kcal/dag så kan du minska ytterligare 0,5 kilo/vecka.

(Din faktiska energiförbrukning beror på olika faktorer som tex. kön, vikt och vilket tempo du går i, men oavsett så kommer du att få resultat av dina promenader)

Behöver du hjälp med att räkna ut ditt dagliga kaloribehov..? LÄS MER HÄR!

Räkna ut ditt dagliga kaloribehov.

Räkna ut ditt dagliga kaloribehov.

 

 

Powerwalk är ett perfekt komplement till annan träning som tex styrketräning och kan utföras varje dag, även på dina vilodagar.

 

TA TILLFÄLLET FÖR ATT SKAPA LITE EGEN TID FÖR DIG SJÄLV

Samtidigt som du är ute och går.. Lyssna på din favoritmusik, eller lyssna på en ljudbok eller någon av dina favoritpoddar. eller bara njut av tystnaden och naturens ljud.

 

MORGON PW vs. KVÄLLS PW..?

När på dygnet som du väljer att gå, spelar ingen roll. Det enda som har betydelse är att du gör det. Hinner du inte all tid på en gång så kan du dela upp din promenad så som det passar bäst för dig. Boka in dina promenader med dig själv, så att det finns tid och utrymme för dem. Annars finns risk att de inte blir av.

Personligen föredrar jag att gå på morgonen. Det ger på nåt sätt tonen för dagen och det ger mig energi och kickar igång kroppen. Först blir det alltid en kopp kaffe och sen går jag ut en runda. Det har nu blivit en skön morgonrutin och dessutom så får man egentid innan resten av familjen vaknar och dagen drar igång..

Tips! Om du har svårt att komma igång på morgonen så förbered allt redan på kvällen innan genom att lägga fram kläder, skor, reflex och hörlurar. Då slipper du springa runt och leta efter olika saker och spar in den tiden på morgonen.. (Tro mig, jag har letat många gånger och sen har det gått så lång tid tillslut så att jag inte hinner ut och gå innan jag ska iväg.)

Att gå på kvällen kan vara skönt och avstressande efter en hektisk och stressig dag. Kanske välja att gå en runda i stället för att sätta sig framför TV:n. Det ger ny energi och du varvar ner skönt så att du sover bättre..

Vilket just du föredrar är såklart ditt personliga val..

Men oavsett.. så ut och POWERWALKA när du har tid och möjlighet…
Du kommer få ny härlig energi av det, jag lovar!


 

Behöver du hjälp med kost och träning..? Kontakta mig på info@ishapeme.se

 

Mimmi
Lic. Personlig Tränare / Cert. Kostrådgivare


Today is my tomorrow. It´s up to me to shape it. To take control and seize every opportunity. The power is in the choices I make each day. I eat well. I live well. I shape me…


 

TRÄNINGSPROGRAM FÖR GYM

SHAPE UP GYM
3-dagars träningsupplägg inklusive ett bonuspass med möjlighet att kombinera din träning mellan 3- 4 träningsdagar/vecka om så önskas.
Träningsprogrammet innehåller utvalda övningar för att ge resultat!

SHAPE UP BOOTY
3 olika träningspass sammansatta med några av de bästa övningarna med fokus på att bygga, forma och stärka upp ben och rumpa.

STYRKA & CARDIO
3 effektiva träningspass som tonar dina muskler samt förbättrar din styrka och kondition, samtidigt som de kickar igång din fettförbränning.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer