Den positiva effekten av en powerwalk

 

Kan man få resultat i form av viktminskning av att bara gå…? – Ja, absolut!

Den genomsnittliga kaloriförbrukningen av att gå en powerwalk i medeltempo i 60 minuter är 400 – 500 kcal.

Om du tänker att du går en runda på 30 minuter varje dag så har du ett extra minus av kalorier på 1400 – 1750 kcal varje vecka. Detta då förutsatt att du äter på samma sätt som du brukar i vanliga fall.

Ökar du rundan till 60 minuter varje dag så blir det hela minus 2800 – 3500 kcal i veckan. Inte så dåligt!

För att minska ett kilo kroppsfett så behöver du i så fall gå en 60 minuters powerwalk varje dag i 2 – 3 veckor eller alternativt en 30 minuters runda varje dag i 4 – 5 veckor, vilket då motsvarar ett minus på ca 7000 kcal i energiförbrukning och – 1kg i viktminskning.

Om du dessutom lägger din kost på ett underskott med ca 500 kcal/dag så kan du minska ytterligare 0,5 kilo/vecka. Förslag på en lågkaloridiet hittar du här: SHAPE UP KOSTPLAN

Powerwalk är ett perfekt komplement till annan träning som tex styrketräning och kan utföras varje dag, även på dina vilodagar.

 

Fördelarna med powerwalk är många, tex.

– Det är skonsamt för knän och leder, speciellt för personer med en stor övervikt. Detta till skillnad mot löpning.

– Det kan utföras överallt och du behöver ingen utrustning mer än ett par bekväma träningsskor. Perfekt om du reser mycket i jobbet, är iväg på semesterresa utan tillgång till gym.

– Det är avstressande. Det ger dessutom frisk luft, naturupplevelser eller möjlighet att utforska nya områden.

– Det hjälper till att bygga upp din kondition och är bra för både hjärta och hjärna.

 

Ta tillfället för att skapa lite egen tid för dig själv. Samtidigt som du är ute och går Lyssna på din favoritmusik, eller lyssna på en ljudbok eller någon av dina favoritpoddar.

Morgon PW vs. Kvälls PW..?

Personligen föredrar jag att gå på morgonen. Det ger på nåt sätt tonen för dagen och det ger mig energi och kickar igång mig på något sätt.

Först blir det alltid en kopp kaffe och sen ut en runda.

Hinner jag inte en timme så går jag den tid jag hinner oavsett om det bara blir 20 minuter ibland.

Tips! Om du har svårt att komma igång på morgonen så förbered redan kvällen innan genom att lägga fram kläder, skor och hörlurar, då slipper du springa runt och leta efter något du inte hittar och spar den tiden på morgonen.. (tro mig, jag har letat många gånger och sen har det gått så lång tid tillslut så att jag inte hinner innan jag ska iväg.)

Att gå på kvällen kan vara skönt och avstressande efter en hektisk och stressig dag. Kanske gå en runda i stället för att sätta sig framför TV:n och dega ihop. Det ger ny energi och du varvar ner skönt så att du sover bättre..

Vilket just du föredrar är såklart personligt…

Så JA, ut och POWERWALKA när du har tid och möjlighet…
Du kommer få ny härlig energi av det, jag lovar!

(Din faktiska energiförbrukning beror på olika faktorer som tex. kön, vikt och vilket tempo du går i, men oavsett så kommer du att få resultat av dina promenader)

 

Mimmi
Lic. Personlig Tränare / Cert. Kostrådgivare


Today is my tomorrow. It´s up to me to shape it. To take control and seize every opportunity. The power is in the choices I make each day. I eat well. I live well. I shape me…


 

LÄS MER

TRÄNINGSPROGRAM FÖR GYM

SHAPE UP GYM
3-dagars träningsupplägg inklusive ett bonuspass med möjlighet att kombinera din träning mellan 3- 4 träningsdagar/vecka om så önskas.
Träningsprogrammet innehåller utvalda övningar för att ge resultat!

SHAPE UP BOOTY
3 olika träningspass sammansatta med några av de bästa övningarna med fokus på att bygga, forma och stärka upp ben och rumpa.

STYRKA & CARDIO
3 effektiva träningspass som tonar dina muskler samt förbättrar din styrka och kondition, samtidigt som de kickar igång din fettförbränning.