5 TIPS FÖR ATT FÅ BORT CELLULITER

 

Att bli kvitt celluliter är en vanlig önskan hos många människor.

 

Men vad är egentligen celluliter..?

och vad kan man göra för att få bort celluliter..?

 

Celluliter är små fettavlagringar som syns som gropar eller ojämnheter i huden, framför allt på lår, rumpa och mage men ibland även på överarmarna. Celluliter är vanligast hos kvinnor och kan påverka personer oavsett deras kroppsstorlek eller vikt.

Celluliter uppstår när fettceller sträcker sig genom bindvävslagren som finns under huden och skapar en ojämn yta. Detta kan ge ett ”apelsinskal”-liknande utseende på huden. Faktorer som kan påverka bildandet av celluliter inkluderar hormonella förändringar, genetik, bristande elasticitet i huden, övervikt eller fetma, stillasittande livsstil och dålig kosthållning.

 

Det finns ingen magisk lösning för att helt bli av med celluliter, men det finns några sätt att ändå få resultat och minska deras synlighet. För att få bort celluliter krävs daglig upprepning och kontinuitet under en längre tid är ett måste för synbara resultat, så ge inte upp..

 

 

HÄR FÅR DU 5 TIPS FÖR ATT FÅ BORT CELLULITER

 

1. ÄT EN BALANSERAD KOST. En hälsosam kost som är rik på grönsaker, frukt, bär, fullkorn och magra proteinkällor kan bidra till att minska fettansamlingar och förbättra hudens utseende.

Kom i gång med hälsosamma kostvanor med SHAPE UP KOSTPLAN & RECEPT!

 

2. UNDVIK SKRÄPMAT OCH BEARBETADE LIVSMEDEL (hel- och halvfabrikat). Mat som har en hög andel mättat fett, socker och högt natriumintag kan bidra till och öka fettansamlingarna och förvärra celluliter.

Ta för vana att läsa på innehållsförteckningen när du handlar MEN låt framför allt din kost bestå till största delen av naturliga råvaror, utan innehållsförteckning..

 

3. DRICK TILLRÄCKLIGT MED VATTEN. Genom att dricka vatten och hålla kroppen hydrerad så kan du hjälpa till att förbättra hudens elasticitet och minska synliga celluliter. Drick minst 1 – 1,5 liter vatten/dag.

 

4. TRÄNA REGELBUNDET. Fysisk aktivitet kan hjälpa till att minska och få bort celluliter genom att bränna fett och bygga muskler. Fokusera på styrketräning för att stärka och tonifiera de områden där celluliterna är som mest framträdande. Dagliga raska promenader kan göra underverk för att minska synliga celluliter på lår och rumpa.

LÄS MER: DEN POSITIVA EFFEKTEN AV EN POWERWALK

 

Testa något av följande träningsprogram:

TRÄNINGSPROGRAM FÖR GYM

TRÄNINGSPROGRAM FÖR ATT STÄRKA BEN, LÅR OCH RUMPA

STYRKA & CARDIO

 

5. TORRBORSTNING. Regelbunden torrborstning av områden med celluliter kan förbättra blodcirkulationen och hjälpa till att bryta ned fettvävnaden. Ta för vana att torrborsta hela kroppen innan duschen, framför allt besvärande områden, varje dag! Avsluta gärna duschen med iskallt vatten..

Torrborsta i små cirklande rörelser. Börja från fötterna och jobba dig uppåt. Ta i lite extra runt lår, rumpa och mage..

 

TIPS! Kombinera torrborstning med SOMMARENS SKÖNASTE BODYSCRUB som du enkelt gör själv!

 


 

Det är viktigt att komma ihåg att celluliter är naturligt och vanligt förekommande hos både kvinnor och män och det är inget sjukdomstillstånd. Celluliter kan förekomma oavsett kroppsstorlek eller fysisk form. Att ha celluliter är inte ett tecken på dålig hälsa eller skönhet.

 

Det är viktigt att fokusera på att älska och acceptera sin kropp så som den är både med och utan celluliter.. 

 

Men det är också ok att ha en önskan att vilja få bort celluliter. Det är alltid ditt val..!

Om du vill få bort celluliter så måste du vara beredd på att skapa en förändring. Är det något du verkligen vill och är du beredd att engagera dig helhjärtat..?

Oavsett så är det du själv som måste göra dessa förändringar och det är ditt eget ansvar att se till att de genomförs.

 

Bästa effekten uppnås av en kombination av alla 5 ovanstående punkter.. Och kom ihåg.. daglig upprepning – kontinuitet – lång period..

 

Lycka till!

 


 

Behöver du hjälp att komma igång med hälsosamma kostvanor?

Beställ SHAPE UP KOSTPLAN HÄR!

SHAPE UP KOSTPLAN är en lågkaloridiet för dig med målsättning att komma i bättre form och minska i vikt eller för dig som vill minska ditt sötsug och samtidigt motiveras och inspireras till att skapa hållbara hälsosamma kostvanor. Du får en enkel mall att följa där varje måltid är balanserad och näringsriktig med en bra fördelning av protein, kolhydrater, fett och fibrer.


 

Eller hör av dig till mig på info@ishapeme.se och berätta vad du vill ha hjälp med så börjar vi där..

Mimmi
Lic. Personlig Tränare / Cert. Kostrådgivare


Today is my tomorrow. It´s up to me to shape it. To take control and seize every opportunity. The power is in the choices I make each day. I eat well. I live well. I shape me…


 

LÄS MER

RÄKNA UT DITT DAGLIGA KALORIBEHOV

4 TIPS FÖR MER MÄTTNADSKÄNSLA VID VIKTNEDGÅNG

VARFÖR GÅR VI UPP I VIKT?

MINA 5 BÄSTA KOSTRÅD

 

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer